Talen

  • Nederlands
  • English

Hallo, Ik ben Hartwin Leen.

Senior proces ingenieur.

Hartwin Leen

Opleiding & werkervaring

Hartwin is van opleiding bio-ingenieur in de milieutechnologie met als minor milieueconomie, afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij startte in zijn loopbaan bij Janssen Pharmaceutica in verschillende rollen, onder andere als verantwoordelijke voor uitbating en onderhoud van de facilitaire systemen op de chemische site te Geel, en de farmaceutische site te Beerse (energie- en nutssystemen, met oa inbegrip van ketelhuis, hoogspanning, koelinstallaties,...). Hij trad daarbij op als systeemeigenaar en als verantwoordelijke voor het operationele team met bijhorende budgetten.

Vanaf 2012 was hij als manager energiesystemen was hij verantwoordelijk voor energiebeheer, energiebesparing en masterplanning voor energie- en nutsvoorzieningen op de verschillende sites van Janssen Pharmaceutica in België. In die hoedanigheid was hij oa. de initiator en projectverantwoordelijke voor het intelligent warmtenet van de 4de generatie gekoppeld aan diepe geothermie op de site te Beerse, een uniek innovatief project in een zeer complexe context.

Uiteindelijk groeide hij door tot directeur facility operations België bij Janssen. Hij was o.a. actieve vertegenwoordiger binnen de werkgroep energie van Essenscia, voorzitter van de werkgroep energie van Voka Kempen. Hij is beslagen als expert ingenieur in energie en nutssystemen; en kent beslissingsprocessen binnen ondernemingen als geen ander.

Hartwin neemt een proces- en projectmanager-rol op binnen Kelvin Solutions. Hij wordt gedreven door de realisatie van complexe projecten, die een wezenlijk verschil maken.