Elf miljoen euro voor uitbreiding Oostends warmtenet

Het warmtenet vertrekt vanuit de industriezone Plassendale en krijgt vertakkingen naar bijna het volledige grondgebied van de stad. ‘Dankzij de steun die we met de Vlaamse regering toekennen zullen in de toekomst meer dan 3.000 woningen verwarmen met groene warmte. Ook heel wat bedrijven sluiten aan op het warmtenet.’

Uitbreiding warmtenet voor meer dan 3.000 gezinnen

De vertakkingen van het warmtenet komen overal waar nieuwbouwappartementen in aanbouw zijn of gepland zijn. Zo wordt het warmtenet onder meer uitgebreid naar De Troonstraat. Het nieuwe zwembad en de site van Vayamundo bevinden zich dichtbij en kunnen vlot aansluiten. Er komt eveneens een uitbreiding richting bibliotheek en Thermae Palace. In de nieuwe stad komen er in de toekomst meer dan 500 nieuwe sociale woningen die ook een aansluiting zullen krijgen. Door het warmtenet richting de Oosteroever uit te breiden kan ook deze nieuwe wijk in de toekomst met restwarmte verwarmd worden.

Levering van stoom aan ondernemersparken

Verschillende ondernemingen in Oostende hebben nood aan hoogwaardige warmte voor hun processen. Daarom zal in de toekomst ook stoom geleverd worden aan verschillende bedrijven op het industrieterrein van Plassendale. Deze ontwikkeling zal nieuwe bedrijven aantrekken, die kunnen profiteren van een duurzame warmtevoorziening.


Bron:
Persbericht kabinet minister Tommelein, www.warmtenetoostende.be, Foto: (c) BeauVent

26-09-2018
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie