Eerste warmtenetrapport gepubliceerd door VREG

Warmtenetten hebben een groot potentieel voor verhoogde energie-efficiëntie. Het aantal warmtenetten kent een duidelijke groei in Vlaanderen. Deze evolutie vroeg om een duidelijk regelgevend kader, dat op 1 april 2019 van kracht werd. Een jaar later publiceert de VREG een eerste warmtenetrapport.

Dit rapport geeft niet alleen een overzicht van de extra taken en verantwoordelijkheden die de VREG heeft bijgekregen als regulator, maar biedt ook een overzicht van de 56 gemelde warmtenetten in Vlaanderen.

Uit het rapport blijkt dat een kleine helft van de 56 warmtenetten warmte levert aan hoofdzakelijk huishoudelijke klanten. De overige netten leveren warmte aan de industrie, de dienstensector of publieke gebouwen. In de cijfers van de geleverde warmte ligt het zwaartepunt echter duidelijk op de niet-huishoudelijke afnemers. Uit de organisatiestructuur van de aangemelde warmtenetten blijkt ook dat in veel warmtenetten één en dezelfde partij het beheer en de levering van warmte uitvoert.

Kelvin Solutions is trots dat het aan verscheidene van de 56 gemelde warmtenetten heeft kunnen meewerken, en zal zich ook blijvend inzetten voor de toekomst van warmtenetten in Vlaanderen!

Hier kan u het volledige warmtenetrapport lezen.

Bron: Warmtenetwerk Vlaanderen, VREG

16-06-2020
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie