Talen

  • Nederlands
  • English

Hallo, Ik ben Wouter Cyx.

Senior ingenieur.
Beleids expert.

Wouter Cyx

Opleiding & werkervaring

Wouter Cyx is afgestudeerd als industrieel ingenieur – electromechanica aan de Katholieke Hogeschool Kempen. In 2014, behaalde hij een master in Public Management aan de Antwerp Management School.

Hij startte zijn loopbaan in 2008 bij VITO als onderzoeker energie in gebouwen. Bijkomend was hij gastdocent aan de Hogeschool Brussel voor de opleiding "energie-efficiëntie in gebouwen'' in de periode 2009-2013.

In 2011 maakte hij de overstap als projectleider en consulent energie & klimaat bij de stad Antwerpen. Daarbij was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van strategische energieprojecten. Een voorbeeldproject hiervan was de ontwikkeling en implementatie van het eerste warmtenet in Antwerpen in Nieuw Zuid. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de GIS-gebaseerde strategische energievisie om de klimaatambitie van de stad in realiteit te brengen.

Eind 2016 verliet hij de stad Antwerpen om zich voltijds aan te sluiten bij Kelvin Solutions.

Wouter heeft een pak technische bagage met betrekking tot stads- en gebiedsontwikkeling. Hij was immers de architect van de warmtevisie in de stad Antwerpen. Daarnaast kent hij het klappen van de zweep in de beleidscontext van een lokaal bestuur. Hij weet als geen ander technische projecten te vertalen naar een visie waar politiek draagvlak voor gebouwd kan worden.